Студио Мрежа

Све је почело давне 2003. кад смо основали играоницу за школску децу ,, Мрежа ,, у улици Шпанских бораца 18 на Новом Београду.
Временом, развијајући се у области забаве за децу, растао је и наш тим глумаца, васпитача, педагога, аниматора, а заједно са њим идеје и искуство.
Убрзо, 2006. године, почели смо да организујемо тематске прославе рођендана, креативне радионице, манифестације и прославе за децу најпре у Београду а онда и на територији целе Србије.

15Година искуства
1000Одржаних рођендана
15Глумаца и аниматора
20Позоришних представа

Пролазећи кроз јединствени начин обуке и едукације организатори, глумци и аниматори разноврсне таленте и идеје развили су сарадњом са сценографима, дизајнерима костимографима и са великим ентузијазмом 2007. прерасли смо у “Студио Мрежа ,, на челу са костимографом и главним организатором тима, Љиљаном Макајић Ћиповић. Стварајуци оригиналне и едукативне представе, увесељавали смо, забављали, али и образовали децу великог броја београдских вртића и основних школа.
У некадашњем простору Новобеоградске културне мреже Јурија Гагарина 221 у блоку 45, од 2013. играмо представе у сопственој продукцији у оквиру редовног репертоара сваке недеље у 17ч. Стварајући Нове представе оригиналних текстова и занимљивих сонгова, намењених узрасту деце од 3-12 година, наступамо широм Републике Србије.

Сталним напретком, спајајући игру и образовање, комунакацијом са децом, родите- љима и васпитачима, пожелели смо да начинимо корак даље. Направили смо у складу са наставним планом и програмом едукативне представе за децу, Предлог школама као допуну образовно-васпитном раду уз забаву према програмима заштите здравља, заштите деце од насиља, занемаривања и злостављања, инклузивног образовања и других актуелних садржаја. Обратили смо се једници за спречавање насиља, при Министарству просвете да погледају наше представе. На тест и стручну процену 22.04.2015. ставили смо представу ,, Пипи и Кловн школа другарства“, према сценарију дипломираног психолога Тијане Совиљ и добили највише оцене и писмо подршке.